Wilt u uw school verduurzamen en energie besparen, maar komt het er in de praktijk niet van? Blijft het bij goede voornemens? Jammer. In veel gevallen kunt u namelijk minimaal 10 procent besparen op uw energiekosten. Ook is er vaak veel winst te behalen als het gaat om het verbeteren van het binnenklimaat.

Energie besparen is een combinatie tussen organisatie, gedrag en techniek. Daarom hebben PentaRho en Frog Energy samen een nieuwe aanpak ontwikkeld: de integrale verduurzaamheidsaanpak. Deze aanpak helpt u zeker verder bij het verduurzamen van uw schoolgebouw.

Hoe werkt de integrale verduurzaamheidsaanpak?

Allereerst verdiepen we ons in uw situatie en uw gebouw(en). Met u kijken we welk gebouw het meest geschikt is voor verduurzaming. Monitoring is een essentieel onderdeel; wij plaatsen meetapparatuur in uw pand om diverse waarden te meten.
De mogelijke besparingen en terugverdientijd van maatregelen vindt u terug in onze rapportage. Samen met u kijken we welke maatregelen u wilt gaan nemen. Vervolgens overleggen we na 6 maanden én na een jaar met u over de stand van zaken, de meetgegevens, de genomen maatregelen en de plannen voor de komende tijd.

Uw winst

  • u bespaart gegarandeerd op uw energiekosten (minimaal 10 procent)
  • u heeft inzicht in energieverbruik en besparende maatregelen
  • u krijgt concrete adviezen voor verbetering van de luchtkwaliteit
  • u ontvangt praktische handreikingen richting beleid, meerjarenonderhoudsplanning en de uitvoering
  • u neemt beslissingen op basis van feiten
  • u weet precies waar u aan toe bent en wanneer de besparende maatregelen terugverdiend zijn
  • u profiteert een jaar lang van de kennis van ervaren adviseurs

Per 3 oktober 2016 is een subsidieregeling beschikbaar die schoolbesturen in het po en vo helpt in het traject naar verduurzaming van schoolgebouwen. Er is subsidie beschikbaar voor het inschakelen van een externe adviseur. Schoolbesturen krijgen 50 procent van de advieskosten (met een maximum van 3.500 euro) vergoed. Per schoolbestuur wordt één keer een subsidie verstrekt.

Kosten

Wanneer u gebruik maakt van de subsidie betaalt u slechts de helft van de advieskosten. Uw investering bedraagt dan 3.500 euro incl. btw. Voor het plaatsen en gebruik van meetapparatuur betaalt u 600 euro (incl. btw) per jaar.

Interesse?

Wilt u uw schoolgebouw verduurzamen en/of bent u geïnteresseerd in onze verduurzaamheidsaanpak? Vult u dan ons interesseformulier in of neem contact met ons op.

PentaRho en Frog Energy

Kennis van het onderwijs en onderwijshuisvesting combineren wij met technische kennis, om zo energiebesparende maatregelen voor scholen te realiseren.