Elke basisschool heeft goede communicatie met ouders hoog in het vaandel staan. Toch weet u waarschijnlijk ook dat het nog vaak mis gaat.  Ouders hebben een volle agenda en blijken soms, ondanks nieuwsbrieven, niet op de hoogte van activiteiten of vrije dagen. Om dit probleem te tackelen, heeft PentaRho in samenwerking met Simplix de Schoolapp-po ontwikkeld. Schoolapp-po is dé app voor basisscholen waarmee u snel en gemakkelijk met ouders communiceert. 

Devices schoolapp

Laarzen aan

Met schoolapp-po speelt u in op de behoefte van ouders om snel te kunnen beschikken over noodzakelijke informatie. Ouders geven in de app zelf aan welke groep(-en) ze willen volgen. Ze krijgen dan een melding als de leerkracht bijvoorbeeld een mededeling in de app plaatst (‘we gaan morgen naar het bos, graag laarzen mee’). Een snelle en praktische manier om met ouders te communiceren.

De schoolapp-po heeft verschillende handige functies.

 • Vrije dagen
  Ouders vinden hier een actueel overzicht van vakanties en vrije dagen.
 • Schoolactiviteiten
  Speciale activiteiten worden (per klas) beschreven.
 • Afmelden kinderen
  Ouders kunnen via de app hun kind afwezig melden. De melding gaat naar het e-mailadres van de leerkracht en het algemene e-mailadres.
 • Fotoalbum
  Foto’s, bijvoorbeeld van het klassenuitje, kunnen snel worden gedeeld met de ouders van de groep en desgewenst opgeslagen en/of gedeeld worden.
 • Nieuwsbrief
  Altijd één klik verwijderd van de laatste nieuwsbrief.
 • Bewegingsonderwijs
  Hier zien ouders wanneer de gymtas mee naar school moet.
 • Website
  Een snelle link naar de website van de school.
 • Mededelingen
  Via de app kunt u mededelingen versturen, waarvan de ouders een pushmelding krijgen.

Kosten

De app is door meerdere basisscholen getest en vanaf heden verkrijgbaar. De kosten bedragen 20 euro per maand per school en de instapkosten zijn éénmalig 100 euro. Meer informatie vindt u op www.schoolapp-po.nl. Hier kunt u ook een demo bekijken.

Wij komen de app graag laten zien en zijn te allen tijde bereid een instructie aan het team te verzorgen. Neem gerust contact met ons op op telefoonnummer 055 538 6690 of e-mail schoolapp-po@pentarho.nl

 

google-play-badge