Renovatie Hogeschool Viaa

Dit hele schooljaar wordt gewerkt aan een grote renovatie van Hogeschool Viaa in Zwolle. Het pand uit de jaren zestig krijgt een nieuwe gevel die volledig geïsoleerd wordt. Ook worden nieuwe installaties voor verwarming, ventilatie en luchtbehandeling aangebracht. Dit alles levert een flinke energieprestatieverbetering op. Bovendien krijgt de school een nieuwe, moderne hoofdentree waardoor het gebouw transparanter wordt.

PentaRho vervult de rol van directievoerder en toezichthouder tijdens de renovatie. PentaRho vormt de brug tussen de hogeschool en de betrokken bouwpartners en maakt deel uit van de ‘regiegroep renovatie’. Wekelijks overlegt de regiegroep volgens de scrum-methode. Deze methodiek maakt het mogelijk om flexibel en efficiënt te handelen en eventuele problemen snel te tackelen.

Tijdens de renovatie draait de school gewoon door. Studenten volgen hun lessen in het huidige pand; waar nodig wordt uitgeweken naar andere onderwijsinstellingen in Zwolle. Een extra uitdaging voor de aannemer om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk overlast voor medewerkers en studenten van de hogeschool ontstaat. Klik hier voor een animatie van het bouwproces.

Over een jaar moeten de werkzaamheden afgerond zijn. Hogeschool Viaa beschikt dan over een duurzaam gebouw (energielabel A) en een open uitstraling.

Op dinsdag 5 september 2017 is de renovatie van de Hogeschool Viaa in Zwolle van start gegaan. In het bijzijn van leerlingen en genodigden werd de start van de werkzaamheden gevierd met de onthulling van het bouwbord.