De renovatie van het gebouw aan de Valkeniersdonk is afgerond! De reformatorisch basisschool Eben-Haëzer was jarenlang gehuisvest aan de Gijsbrechtgaarde. In januari is het gerenoveerde pand aan de Valkeniersdonk in gebruik genomen; begin februari vond de feestelijke opening plaats.  Samen met een aantal leerlingen onthulde wethouder Stukker een kunstwerk. 

Duurzaam en toekomstbestendig

Aan de buitenkant valt de kleurrijke school meteen op. Aan de binnenkant vallen de bijzondere ruimten op: de aula, de onderwijswerkplaats –  als toekomstbestendige digitale leeromgeving en inzetbaar voor nieuwe lesvormen – en het atelier voor lessen als handvaardigheid en koken.

Ook op het gebied van duurzaamheid is geïnvesteerd. Het nieuwe schoolgebouw is zeer goed geïsoleerd (voorzien van nieuwe schil), volledig gasloos (warmte wordt opgewekt met een lucht warmtepomp) en draait alleen op elektriciteit.

Meer weten?

Wanneer u naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Jan Roelofs. Zijn contactgegevens vindt u rechtsboven op deze pagina.

Het renoveren van een oud gebouw past bij ons streven naar duurzaamheid, maar ook de prachtige locatie Valkeniersdonk sprak ons erg aan.

Guus Knapen