Kijk je mee op de Vijverstee?

De krant van Tynaarlo heeft in haar rubriek ‘Kijk je mee op de Vijverstee?’ een mooi interview geplaatst van ‘onze’ interim-directeur Hans van Gelderen.

De in Arnhem woonachtige directeur werkt drie dagen per week op de Vijverstee en is in augustus aan zijn klus begonnen, die normaliter aankomende zomer weer tot een einde komt.

Dat de coronacrisis uitgerekend uitbreekt als hij in Vries werkt, staat hij niet van te kijken. Het blijkt dat hij vaker voor bijzondere uitdagingen staat: “Op elke school waar ik interim-directeur ben geweest, gebeurt er wel iets. Nu is dat de coronacrisis, maar ik heb ook wel eens hele vervelende dingen meegemaakt. Een kind met een hartafwijking, die in coma geraakt op het schoolplein en vervolgens overlijdt in het ziekenhuis. Het zijn heftige gebeurtenissen, die je ook als interim-directeur graag zo goed mogelijk wilt verwerken.”

Inmiddels werkt Van Gelderen zo’n vijftien jaar als ZZP-er en het bevalt hem in Vries boven verwachting: “De school is uniek. Het heeft een perfecte ligging met bijvoorbeeld het bos hierachter. Ons nieuwe gebouw en schoolplein zijn natuurlijk fantastisch.” Daarnaast bevalt de onderwijsmethode Van Gelderen goed en daarmee doelt hij op de IPC-werkwijze. Hetgeen al eens eerder in deze rubriek voorbij is gekomen. “Het projectmatig leren. Het verbinden van de wereld om je heen met vaardigheden oefenen. Kinderen leren hierdoor tevens dingen die ze in het voortgezet onderwijs weer kunnen gebruiken, zoals samenwerken. Deze vorm van leren daar sta ik volledig achter”, vertelt Van Gelderen.

Het jaar is voor hem als interim-directeur al geslaagd: “Ja, je krijgt een opdracht mee van je opdrachtgever. In dit geval is dat Stichting Baasis. Ik denk dat ik die opdracht prima heb uitgevoerd. Er hangt een nieuwe elán binnen de school en er is rust gebracht.” Dat de coronacrisis aan deze ontwikkeling heeft meegewerkt beaamt Van Gelderen: “Je groeit door de coronacrisis toch naar elkaar toe als team. Iedereen leert van elkaar. Ondanks dat collega’s elkaar minder vaak zien en er thuis achter de keukentafel overlegd wordt, kan ik zeggen dat alle leerkrachten weer enorm veel zin hebben om op volle kracht te gaan draaien. Je mist de dynamiek in de school en daarom zijn we bij de Vijverstee ontzettend blij dat we vanaf 8 juni alle kinderen weer mogen ontvangen. Onze leerkrachten staan te popelen.”

Lees hier het hele artikel.

Hans van Gelderen staat als ZZp’er ingeschreven in de Flexpool van PentaRho. Bent u ook benieuwd naar uw mogelijkheden als ZZp’er in deze Flexpool. Neem gerust contact op.

(Bron: De krant van TynaarloTom Meijer)