Organisatie - goed werkgeverschap

 

 

Arbeidsvoorwaarden,
taakbeleid en rechtspositie

Goed werkgeverschap betekent dat u als werkgever oog heeft voor de belangen van de medewerkers. Dat gaat niet alleen over salaris, maar ook over de juiste toepassing van de arbeidsvoorwaarden en bijvoorbeeld over taakbeleid; een actueel onderwerp in het voortgezet onderwijs.

Eerlijke verdeling van werk

Taakbeleid staat, mede door de werkdruk in het onderwijs, bij veel scholen op de agenda. Toch lukt het in legio organisaties nog niet om het taakbeleid aan te passen. Begeleiding van buitenaf biedt een grote kans van slagen. Ons uitgangspunt daarbij is maatwerk, dat aansluit op uw wensen én op de cultuur in uw onderwijsorganisatie. In een brede werkgroep, bestaande uit verschillende medewerkers van uw school, werken we toe naar een breed gedragen opbrengst.

Wilt u meer weten over taakbeleid? Kijk dan op deze webpagina of neem contact op met één van onze adviseurs.

Een reorganisatie implementeren

Heeft u teveel formatie en moet u reorganiseren? Dan bent u belast met het opstellen van een sociaal plan en de onderhandelingen met de vakbonden. Een lastige opdracht. Voor deskundige ondersteuning kunt u de expertise inschakelen van PentaRho. U profiteert van onze ruime ervaring op het gebied van sociale plannen en onderhandelen. Samen met u geven we vorm en inhoud aan een reorganisatie.
Met als resultaat: haalbare en betaalbare afspraken.

Inzicht in verschillende arbeidsvoorwaarden

Steeds meer organisaties gaan intersectoraal samenwerken. U krijgt dan te maken met verschillende arbeidsvoorwaarden. Om inzicht te krijgen in de verschillen tussen de rechten en plichten en de daaraan verbonden kosten, is een grondige pakketvergelijking nodig. De adviseurs van PentaRho maken voor u inzichtelijk wat de kosten en veranderingen zijn. Onmisbare informatie als u personeel overneemt.

Desgewenst begeleiden we u naar een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket, waarbij ook recht wordt gedaan aan oude afspraken.

Om invulling te geven aan goed werkgeverschap kijkt u niet alleen naar de arbeidsvoorwaarden. Goede zorg voor uw personeel, duurzaamheidsbeleid, balans privé/werk: allemaal personele vraagstukken waar u als werkgever mee te maken krijgt.