Home / portfolio / Effectief werken met de Formatieplanner-po.nl

Kenmerken
  • web applicatie
  • taakbeleid
  • basisonderwijs
  • start schooljaar 2015/2016
  • lopend project
Effectief werken met de Formatieplanner-po.nl

Melanie Koster (OBS Willem Wilmink Enschede) vertelt waarom zij alweer vier jaar gebruik maakt van de Formatieplanner-po.nl.

‘Voorheen roosterden we alles handmatig. De uren van de leerlingen in Excel, het taakbeleid in een format van het bestuur. Het kostte veel tijd om al die losse bestanden goed bij te houden. Sinds we de Formatieplanner-po van PentaRho gebruiken hebben we alles veel beter op orde. Zowel wat betreft de uren van de kinderen als het taakbeleid.

Na het invullen van alle gegevens heb je met de Formatieplanner-po direct inzicht in de uren en taken van elke leerkracht. Op basis daarvan kun je met het team in gesprek. Het is allemaal zo duidelijk, dat elke leerkracht er in principe direct een handtekening onder kan zetten. Het scheelt ons echt veel tijd en energie.

Het eerste jaar moet je alles invoeren, zoals de groepen en de namen van de leerkrachten. Daarna wordt alles automatisch overgezet, dus doe je elk jaar alleen nog de wijzigingen. PentaRho houdt de applicatie steeds up-to-date. Zo zit er nu een vragenlijst bij waarmee we de wensen van de leerkrachten kunnen inventariseren voor volgend schooljaar, te gebruiken voor het werkverdelingsplan.

Sinds we de Formatieplanner PO gebruiken hebben we in véél minder tijd alle uren en taken perfect op orde

Geregeld komt een collega-directeur de Formatieplanner-po bij mij bekijken. In 10 minuten kan ik het uitleggen, zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk is het. En als je dan toch ergens tegenaan loopt is één mailtje of telefoontje genoeg.’