Home / portfolio / Talentencampus Hooghuis Oss

Kenmerken
  • voortgezet onderwijs
  • 900 leerlingen
  • 6220 m2 bvo
  • start september 2008
  • gereed mei 2012
Talentencampus Hooghuis Oss

Het Hooghuis in Oss heeft samen met PentaRho een bijzonder schoolgebouw ontwikkeld op een unieke locatie. Het schoolgebouw vormt de vierde tribune van het stadion van FC Oss. Het stadion was namelijk niet afgebouwd in verband met geldgebrek en zo ontstond het idee om hier een school te bouwen.

Uit dit eerste idee is in samenspraak met de gemeente en verschillende maatschappelijke en commerciële partners uit onderwijs, welzijn en sport uiteindelijk een totaalconcept ontstaan: Talentencampus Oss. Met als doel kruisbestuiving te bereiken tussen de verschillende organisaties.

De belangrijkste reden om met PentaRho te werken is vertrouwen. Als je iets met de adviseurs afspreekt, dan weet je dat het goed komt. Ze hebben veel specialistische kennis in huis en bovendien is de prijs concurrerend. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik me graag sterk maak voor PentaRho.

Het nieuwe onderkomen voor de school is als eerste gebouwd. PentaRho heeft het functioneel, technisch en facilitair programma van eisen ontwikkeld en het bouwprojectmanagement uitgevoerd. Het gebouw moest functioneel zijn voor meerdere partijen en stelde daarom hoge eisen aan multifunctionaliteit, toegankelijkheid en logistiek. En dat is zeer geslaagd.