Home / portfolio / IKC Beneden-Leeuwen; een uniek IKC in Nederland

Kenmerken
  • integraal kindcentra
  • nieuwbouw
  • projectmanagement
  • gestart april 2017
  • afronding december 2019
IKC Beneden-Leeuwen; een uniek IKC in Nederland

IKC Beneden-Leeuwen is een uniek IKC in Nederland. Het Integraal Kindcentrum huisvest zowel een kinderopvang en twee basisscholen als de onderbouw van een school voor voortgezet onderwijs. Kinderen van 0 tot 14 jaar kunnen hier terecht. 

PentaRho-adviseur Roel Hogenboom was betrokken als bouwkundig projectleider. Aan het woord is Fons Smolders, beleidsadviseur maatschappelijke ontwikkeling bij de gemeente West Maas en Waal.

Onder de bouwkundige leiding van Roel is binnen het budget een prachtig IKC gerealiseerd

‘Roel is sinds de start van de bouw van het IKC, begin 2017, de spin in het web van het project geweest. Eerst als adviseur bij Van Kessel & Janssen. In januari 2019 maakte Roel de overstap naar PentaRho. We zaten op dat moment in de eindfase. Als je dan je projectleider moet vervangen, dan vraag je om problemen. We zijn dan ook heel blij dat Roel van zowel zijn vorige werkgever als van PentaRho de ruimte kreeg om het project af te ronden.

Bouwkundig projectleider is soms best een complexe rol. Je moet rekening houden met de wensen van alle betrokken partijen, veel overleggen, overzicht houden én alles binnen het budget realiseren. Ook dat laatste is goed gelukt. Dat zegt veel over de kwaliteit van de projectleider. Roel heeft zijn taak perfect uitgevoerd. Het is een prachtig IKC geworden waar we heel trots op zijn.’