Home / portfolio / Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Kenmerken
  • speciaal onderwijs
  • inpassingsstudie
  • haalbaarheidsonderzoek
  • start september 2020
  • afgerond december 2020
[/row]
Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

In opdracht van de gemeente voerde PentaRho een inpassingsstudie uit. Aan het woord Jan Voorthuyzen, dagelijks bestuurder en directeur van De Rank en Edwin Seip, toezichthouder van de stichting reformatorisch speciaal onderwijs Randstad.

“Op enig moment hebben we een ruimtevraag neergelegd bij de gemeente, omdat we op beide locaties ruimtegebrek hebben. De gemeente huurde PentaRho in voor een inpassingsstudie. Ook wij hadden direct een goed gevoel bij PentaRho.

Vooral omdat Carolien en Lotte zich heel goed verdiept hebben in onze scholen, onze doelgroep en onze wensen. Ze staan neutraal tussen de partijen in, werken professioneel en klantgericht en zijn als persoon allebei erg prettig in de omgang.”

De samenwerking met PentaRho heeft voor alle partijen heel goed uitgepakt.

“We zijn heel blij met het toekomstgerichte programma van eisen. We krijgen in het pand meer vierkante meters, waardoor we kunnen groeien. Ook de aan onze scholen verbonden zorgpartijen krijgen plek in het gebouw. Een uniek concept van onderwijs en zorg onder één dak. De gemeenteraad van Barendrecht heeft inmiddels (maart 2021) een positief besluit genomen. PentaRho heeft daarin zeker een belangrijke rol gespeeld.”