Home / portfolio / Wolfert College, een transformatie van kantoorpand naar school

Kenmerken
  • voortgezet onderwijs
  • transformatie kantoorpand
  • start februari 2012
  • gereed maart 2014
Wolfert College, een transformatie van kantoorpand naar school

Sinds 2014 is onze school, het Wolfert College in Rotterdam, gehuisvest in een volledig gerenoveerd kantoorpand. In twee jaar tijd is dit imposante gebouw uit 1939 omgetoverd tot een eigentijds schoolgebouw. PentaRho heeft enorm geknokt voor onze school en daar hebben we nu nog elk moment plezier van.

Voordat PentaRho in beeld kwam, waren we al zeker een jaar bezig met het plan. Er lag een ontwerp, maar steeds werden de plannen weer bijgesteld. Ook was er weinig inzage in de financiën. Toen het mis dreigde te gaan, heeft PentaRho het dossier overgenomen. Adviseur Peter van Heerde fungeerde vanaf dat moment als onmisbare sleutel tussen bestuur en school en Robert Geerdink als projectleider.

Ik heb zelden meegemaakt dat iemand zo goed meedenkt. Zonder PentaRho was dit project niet geslaagd.

Robert gaf direct aan dat er een flink tekort was, maar hij droeg ook gelijk creatieve oplossingen aan. Als projectleider had hij de bijna onmogelijke opdracht om een prachtig plan, inclusief al onze eisen, om te zetten naar een betaalbaar plan. Maar het is gelukt. Hij heeft zijn nek voor ons uitgestoken en op betrokken wijze de dagelijkse leiding van het project opgepakt. Robert is een creatieve duizendpoot, kan schakelen op alle niveaus en is ontzettend betrouwbaar. In alle opzichten zijn Peter en Robert een enorme steun voor ons geweest.

Fotografie: Michael van Oosten