Home / portfolio / Herziening taakbeleid Minkema College

Kenmerken
  • voortgezet onderwijs
  • taakbeleid
  • start april 2015
  • gereed april 2016
Herziening taakbeleid Minkema College

Taakbeleid blijft een weerbarstig onderwerp op veel scholen. In onze organisatie is dat niet anders. Fred Ruijling heeft ons als onafhankelijk voorzitter en procesbegeleider door het ingewikkelde taakbeleid geleid. Hij is erin geslaagd de werkgroep, bestaande uit docenten van verschillende vakken én verschillende scholen, directievertegenwoordigers en een vertegenwoordiger uit de staf, op één lijn te brengen.

De notitie taakbeleid is vervolgens door zowel bestuur, directie als PMR positief ontvangen. Ook het personeel heeft met 2/3 meerderheid ingestemd met de voorstellen.

Na het eerste gesprek met Fred Ruijling hadden we er direct vertrouwen in dat PentaRho ons zou kunnen begeleiden in dit ingewikkelde proces. Ze hebben dat goed en binnen de afspraken gedaan.

Het inschakelen van externe deskundigheid heeft voor ons goed gewerkt. We hebben er wel over getwijfeld om het zelf te regelen. Formeel kom je dan echter als werkgever en werknemer tegenover elkaar te zitten. De aanpak van PentaRho, met een brede werkgroep en een onafhankelijk voorzitter, is zeer prettig en doelmatig gebleken.