Rinke van de Hoek

Rinke van de Hoek

Breed van waarde zijn voor het onderwijs van de toekomst, dat is de drijfveer van adviseur Rinke van de Hoek. Hij is ruim veertien jaar actief in het onderwijs, waarvan acht jaar in een leidinggevende functie in het voortgezet onderwijs. In het primair onderwijs heeft hij onder meer bestuurswerk gedaan.

Schoolorganisaties die een onderwijskundige beweging op gang willen brengen, vinden in Rinke een adviseur die vanuit vertrouwen en met lef processen begeleidt en mensen en organisaties samenbrengt. Hij is ervan overtuigd dat onderwijsorganisaties blijvend het gesprek moeten voeren over ‘hoe het vandaag een beetje beter kan dan gisteren’. Rinke heeft ervaring met het inrichten van een schoolbreed kwaliteitszorgsysteem, organisatieherstructurering, formatieprocessen en het werken aan een nieuw team(gevoel).

Ik streef altijd naar ontwikkeling, maar wel met een hart voor de mens!

Rinke werkt aan verschillende projecten en is daarnaast inzetbaar als interim team- of schoolleider. Hij is ambitieus, doelgericht, analytisch sterk en heeft veel oog voor de mens in een organisatie. Voor zijn professionele ontwikkeling volgt hij de Executive Master of Management in Education. Rinke is getrouwd, vader van twee kinderen en houdt van het buitenleven, zoals het verzorgen van zijn dieren en sporten (volleybal en hardlopen).