Home / portfolio / Nieuwbouw RSG Pantarijn, locatie Kesteren

Kenmerken
  • voortgezet onderwijs
  • nieuwbouw
  • start oktober 2015
  • gereed juli 2018
Nieuwbouw RSG Pantarijn, locatie Kesteren

Dit schooljaar (2018/2019) hebben we met onze vmbo-locatie in Kesteren een volledig nieuw, licht en functioneel schoolgebouw met twee verdiepingen betrokken. Leerlingen en docenten hadden er enorm veel zin in. Het voormalige schoolgebouw was 40 jaar oud en echt niet meer van deze tijd.

Voorafgaand en tijdens de bouw heeft PentaRho ons begeleid bij alle keuzes die we moesten maken. Ze hebben ons allereerst geholpen met de onderbouwing richting de gemeente, om de financiering rond te krijgen. Vervolgens is onder leiding van Peter van Heerde en Teun Schippers samen met het personeel een programma van eisen opgesteld en is de indeling van het gebouw gemaakt. Ook het bouwprojectmanagement is in handen van PentaRho.

De samenwerking met Peter en Teun hebben we altijd als heel prettig en laagdrempelig ervaren. Je geeft als school best veel taken en verantwoordelijkheden uit handen bij zo’n project, maar de adviseurs van PentaRho hebben dit vertrouwen nooit geschaad.

Tijdens de nieuwbouw hebben de adviseurs van PentaRho ons compleet ontzorgt. Als school heb je die bouwtechnische kennis gewoon niet.

In ons nieuwe schoolgebouw bevindt zich een centrale ontmoetingsruimte met een brede tribunetrap, bijvoorbeeld voor optredens. De sporthal is in het gebouw geïntegreerd. Het gebouw is energiezuinig en comfortabel: zonnepanelen op het dak, 100% frisse buitenlucht voor de ventilatie en daglicht tot diep in het gebouw.