Home / portfolio / Wolfert RISS in voormalig NS-/BAM-gebouw

Kenmerken
  • internationaal onderwijs
  • revitalisering
  • start mei 2017
  • afgerond maart 2019
Wolfert RISS in voormalig NS-/BAM-gebouw

Wolfert RISS (Rotterdam International Secondary School) is een groeiende internationale school in Rotterdam. Vlak voor de zomervakantie van 2017 kregen we het voormalige NS-/BAM-kantoor in Rotterdam van de gemeente aangeboden als specifieke locatie. Dit betekende dat we in twee maanden tijd huisvesting moesten regelen voor 150 studenten. En dat met een beperkt budget.

Het NS-/BAM-gebouw stond al geruime tijd leeg. De vraag was welke bouwkundige en installatietechnische ingrepen écht noodzakelijk waren om een deel van het gebouw geschikt te maken voor het onderwijs. PentaRho-adviseur Peter van Heerde heeft ons met zijn technische kennis enorm geholpen om de juiste afwegingen te maken. Wat kan er wel en wat kan er niet uitgesteld worden? Peter zorgde voor een juiste selectieprocedure met de best passende partijen. Hij vroeg door in de gesprekken met aannemers (multidisciplinair) en bovendien blonk hij uit in het onderhandelen, in het zorgen voor een gezamenlijke doelstelling en in het verduurzamen van een bestaand gebouw.

In twee maanden tijd is een deel van een kantoorgebouw omgetoverd tot onderwijsgebouw voor 150 studenten. Dankzij PentaRho-adviseur Peter van Heerde hebben we precies de goede keuzes gemaakt.

De verbouwing zelf is heel pragmatisch verlopen. Per ruimte hebben we gekeken naar wat er echt nodig was. De data-installatie is volledig aangepast, de plafonds zijn voorzien van ledverlichting en de vloeren zijn aangepakt. Ten behoeve van de brandveiligheid en de ventilatie zijn tevens diverse zaken aangepakt. Ook hebben we hier en daar muren weggehaald en bijgeplaatst om een uitdagende leeromgeving te creëren. Ook het schilderwerk is uitgevoerd en de bestrating en fietsenstalling zijn gerealiseerd.

De komende periode maken we de rest van het gebouw geschikt voor toekomstbestendig internationaal onderwijs voor Rotterdam.