Nieuwbouw Het Wooldhuis in Heino is officieel geopend

Woensdag 18 september 2024 is de nieuwbouw van woonzorgcomplex Het Wooldhuis in Heino officieel geopend. Deze feestelijke aangelegenheid werd gevierd met bewoners, familieleden, medewerkers en bouwpartners.

Nieuwbouw Het Wooldhuis in Heino is officieel geopend

Woensdag 18 september 2024 is de nieuwbouw van woonzorgcomplex Het Wooldhuis in Heino officieel geopend. Deze feestelijke aangelegenheid werd gevierd met bewoners, familieleden, medewerkers en bouwpartners. Bestuurder Janine Noordhuis en burgemeester Rob Zuidema gaven een toespraak en als verrassing zong Karin Bloemen een speciaal geschreven lied voor het Wooldhuis en de prachtige nieuwbouw.  

In mei 2020 is de bouw van het bijzondere project voor een gastvrij en levensloopbestendig woonzorgcomplex gefaseerd gestart, met als doel dat bewoners maar één keer gedurende het bouwtraject hoefden te verhuizen. Inmiddels hebben alle bewoners intrek genomen in hun nieuwe woonomgeving.

Het oorspronkelijke gebouw stamt uit de jaren ’65-70 en de laatste aanpassing is in 2010 gedaan. Nu staat er een nieuw , duurzaam en levensloopbestendig complex met studio’s voor 90 cliënten met een intensieve intramurale zorgvraag, dagbestedings- en activiteitenruimte en een restaurant. De nieuwe leefomgeving voor de cliënten en werkomgeving voor de medewerkers van het Wooldhuis is tot stand gekomen door steeds in gezamenlijkheid de plannen te bepalen. In deze plannen is ook rekening gehouden met toekomstbestendigheid en flexibiliteit van het gebouw. Op moment van realisatie is Het Wooldhuis het meest duurzame gebouw in de categorie woonzorgcomplex.

Penta Rho heeft het project begeleid van visie, programmering, ontwerp en realisatie (interieur en exterieur)  tot en met de oplevering en nazorg voor het totale project en programma begeleid. Hierbij is de client/toekomstige client, medewerkers, vrijwilligers, cliëntenraad, Ondernemingsraad, familie en buren intensief betrokken middels diverse ontwikkelgroepen. Daarnaast zijn er informatiebijeenkomsten georganiseerd  en zijn stakeholders geïnformeerd via diverse webinars.

Tijdens het project stonden een aantal thema's centraal:

  • de client dient maar een keer te verhuizen;
  • de huidige client en toekomstige cliënt staan centraal samen met de zorg en de facilitaire organisatie;
  • veilige vrijheid, tenzij;
  • toekomstige Arbo eisen e.d. en beperkte arbeidsmarkt;
  • een levensloopbestendig gebouw;
  • grote flexibiliteit en toekomstgerichtheid van het gebouw;
  • duurzaamheid;
  • aardgasloos;
  • inrichting passend bij de doelgroep;
  • een centrale Buurtfunctie. (diverse verenigingen maken hiervan gebruik, (biljart vereniging, koorvereniging), restaurant, kapper, fysio, schoonheidsspecialist, dagbesteding, activiteitenruimte).

Ondanks dat er voor een bepaalde groep bewoners maatregelen nodig zijn vanwege de zorg, heerst er dankzij de keuzes die gemaakt zijn een gevoel van vrijheid: een belangrijk uitgangspunt tijdens het project.

Het Wooldhuis betreft een complex en uitdagend vraagstuk waar we met trots kijken naar een fantastisch duurzaam en levensloopbestendig gebouw, toekomstbestendig en met een zeer fijne samenwerking tussen zowel alle ontwikkelingsgroepen, bouwpartners en opdrachtgever zorgspectrum het Zand.

Bron header foto: De Bruin Architecten BV BNA


Samenwerking als kracht voor de toekomst voor kleine schoolbesturen

27 maart 2025

Kleine schoolbesturen of schoolbesturen met één school, ook wel "éénpitters" genoemd, staan steeds vaker voor de uitdaging om hoogwaardig onderwijs te bieden met vaak beperkte middelen en capaciteit. Samenwerking met andere besturen kan een effectieve manier zijn om deze uitdagingen aan te pakken. Door samen te werken kunnen schoolbesturen kosten besparen, administratieve lasten verminderen en de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. In dit artikel bespreken we verschillende samenwerkingsvormen die kleine schoolbesturen kunnen overwegen, elk met hun eigen niveau van samenwerking en autonomie.  

Innovatie binnen onze dienstverlening: een drone met warmtebeeldcamera

18 maart 2025

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we recentelijk onze dienstverlening hebben uitgebreid met een geavanceerde drone met warmtebeeldcamera. Met de warmtebeeldcamera maken we opnames van bestaande en nieuwe gebouwen.   De warmtebeeldcamera maakt thermische beelden, waardoor we verborgen gebreken zoals warmteverlies, vochtproblemen en isolatielekken snel en nauwkeurig kunnen detecteren. Dit betekent dat we onze klanten nog beter kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van hun gebouwen. 

Scroll naar boven