Nieuwbouw Het Wooldhuis in Heino is officieel geopend

Woensdag 18 september 2024 is de nieuwbouw van woonzorgcomplex Het Wooldhuis in Heino officieel geopend. Deze feestelijke aangelegenheid werd gevierd met bewoners, familieleden, medewerkers en bouwpartners.

Nieuwbouw Het Wooldhuis in Heino is officieel geopend

Woensdag 18 september 2024 is de nieuwbouw van woonzorgcomplex Het Wooldhuis in Heino officieel geopend. Deze feestelijke aangelegenheid werd gevierd met bewoners, familieleden, medewerkers en bouwpartners. Bestuurder Janine Noordhuis en burgemeester Rob Zuidema gaven een toespraak en als verrassing zong Karin Bloemen een speciaal geschreven lied voor het Wooldhuis en de prachtige nieuwbouw.  

In mei 2020 is de bouw van het bijzondere project voor een gastvrij en levensloopbestendig woonzorgcomplex gefaseerd gestart, met als doel dat bewoners maar één keer gedurende het bouwtraject hoefden te verhuizen. Inmiddels hebben alle bewoners intrek genomen in hun nieuwe woonomgeving.

Het oorspronkelijke gebouw stamt uit de jaren ’65-70 en de laatste aanpassing is in 2010 gedaan. Nu staat er een nieuw , duurzaam en levensloopbestendig complex met studio’s voor 90 cliënten met een intensieve intramurale zorgvraag, dagbestedings- en activiteitenruimte en een restaurant. De nieuwe leefomgeving voor de cliënten en werkomgeving voor de medewerkers van het Wooldhuis is tot stand gekomen door steeds in gezamenlijkheid de plannen te bepalen. In deze plannen is ook rekening gehouden met toekomstbestendigheid en flexibiliteit van het gebouw. Op moment van realisatie is Het Wooldhuis het meest duurzame gebouw in de categorie woonzorgcomplex.

Penta Rho heeft het project begeleid van visie, programmering, ontwerp en realisatie (interieur en exterieur)  tot en met de oplevering en nazorg voor het totale project en programma begeleid. Hierbij is de client/toekomstige client, medewerkers, vrijwilligers, cliëntenraad, Ondernemingsraad, familie en buren intensief betrokken middels diverse ontwikkelgroepen. Daarnaast zijn er informatiebijeenkomsten georganiseerd  en zijn stakeholders geïnformeerd via diverse webinars.

Tijdens het project stonden een aantal thema's centraal:

  • de client dient maar een keer te verhuizen;
  • de huidige client en toekomstige cliënt staan centraal samen met de zorg en de facilitaire organisatie;
  • veilige vrijheid, tenzij;
  • toekomstige Arbo eisen e.d. en beperkte arbeidsmarkt;
  • een levensloopbestendig gebouw;
  • grote flexibiliteit en toekomstgerichtheid van het gebouw;
  • duurzaamheid;
  • aardgasloos;
  • inrichting passend bij de doelgroep;
  • een centrale Buurtfunctie. (diverse verenigingen maken hiervan gebruik, (biljart vereniging, koorvereniging), restaurant, kapper, fysio, schoonheidsspecialist, dagbesteding, activiteitenruimte).

Ondanks dat er voor een bepaalde groep bewoners maatregelen nodig zijn vanwege de zorg, heerst er dankzij de keuzes die gemaakt zijn een gevoel van vrijheid: een belangrijk uitgangspunt tijdens het project.

Het Wooldhuis betreft een complex en uitdagend vraagstuk waar we met trots kijken naar een fantastisch duurzaam en levensloopbestendig gebouw, toekomstbestendig en met een zeer fijne samenwerking tussen zowel alle ontwikkelingsgroepen, bouwpartners en opdrachtgever zorgspectrum het Zand.

Bron header foto: De Bruin Architecten BV BNA


Ruimte om [Suzanne] te zijn

26 april 2024

Of het nu gaat om huisvestingsadvies, bestuurlijke samenwerking, onderwijsvernieuwing of personele vraagstukken, de adviseurs van Penta Rho zorgen voor ruimte om te zijn. Wat ze precies doen? En hoe het werken bij Penta Rho bevalt? Dat vertellen ze zelf.

Het woord is aan Jeanet Minks

13 maart 2024

Jeanet werkt sinds 2020 als adviseur bij Penta Rho en richt zich op strategische vraagstukken, met name in het primair onderwijs. Ook is ze actief als interim-directeur en heeft ze al veel scholen mogen ondersteunen. Jeanet vertelt over haar expertises en haar mooiste projecten. 

Een IHP voor schoolgebouwen van de toekomst

28 november 2023

Het recht op goed onderwijs in moderne en passende gebouwen staat centraal in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Apeldoorn. Penta Rho heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en alle schoolbesturen een IHP ontwikkeld voor de schoolgebouwen van de toekomst..

Scroll naar boven