Home / portfolio / Fusietrajecten onderwijs De Blauwe Loper

Kenmerken
  • primair onderwijs
  • initiatief- tot evaluatiefase
  • fusie onderwijs
  • start augustus 2013
  • eind augustus 2015
Fusietrajecten onderwijs De Blauwe Loper

Schoolbestuur De Blauwe Loper werkt al jaren naar tevredenheid samen met PentaRho. Onder andere als het gaat om procesbegeleiding leerlingendaling.

Ook heeft PentaRho voor ons een doorberekening gemaakt van de gemeentelijke plannen in het onderzoek naar volledige doordecentralisatie. Het was voor ons dan ook logisch dat we bij twee fusietrajecten tussen scholen de hulp van PentaRho hebben ingeroepen. In deze processen had Ronald veelvuldig contact met de directies, het team en de MR van de betrokken scholen. Ook heeft hij informatieavonden georganiseerd voor de ouders.

Ronald de Bie heeft als procesbegeleider gefungeerd bij twee fusietrajecten, waarbij vier van onze scholen betrokken waren. Ook heeft hij een samenvoeging van een hoofdlocatie en dislocatie begeleid.

Ronald de Bie heeft een belangrijke rol gehad in het voor elkaar krijgen van twee fusietrajecten tussen scholen.

Ronald is in staat om mensen eigenaar te laten worden van het proces en draagvlak te creëren. En als het spannend wordt, is hij een uitstekend mediator. Ronald was regelmatig zelf aanwezig op de scholen voor het contact met het team. Mede door zijn inzet zijn beide trajecten goed geslaagd.