Integraal Huisvestingsplan verplicht voor gemeenten

Minister Arie Slob (Onderwijs) neemt de voorstellen tot wetswijziging op het gebied van onderwijshuisvesting over van de PO-Raad, VO-raad en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Hiermee wordt het voor gemeenten verplicht een meerjarig Integraal Huisvestingsplan (IHP) te ontwikkelen.

Zij werken hierbij samen met schoolbesturen. In de wet wordt opgenomen dat renovatie een volwaardig alternatief voor nieuwbouw wordt. Ook wordt het investeringsverbod voor besturen in het po genuanceerd.

Lees hier het hele bericht (Bron PO-raad juli 2020).

Wat kunnen onze adviseurs voor u betekenen?

Met een integraal huisvestingsplan (IHP) geeft u als gemeente en schoolbestuur richting aan de toekomstige huisvesting van het onderwijs. U onderstreept daarmee het belang van huisvesting voor de kwaliteit van het onderwijs.

Wij berekenen verschillende scenario’s op basis waarvan u de juiste keuzes kunt maken. Met deze aanpak bent u verzekerd van een toekomstbestendig en duurzaam integraal huisvestingsplan.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze? Lees hier verder of neem contact met ons op!