Home / portfolio / Coaching en interimschap Vivente

Kenmerken
  • primair onderwijs
  • coaching
  • interimschap
  • start oktober 2016
  • gereed juli 2018
[/row]
Coaching en interimschap Vivente

Als interim-directeur van basisschool Het Carillon had Willeke geen gemakkelijke klus bij ons. Door de aangepaste gewichtenregeling moest er gesneden worden in ondersteunende diensten en zijn de groepen groter gemaakt.

Willeke heeft vanaf het begin iedereen heel transparant meegenomen in het proces. Ze kiest voor een persoonlijke benadering, is een kei in het creëren van draagvlak en heeft veel kennis en ervaring met de materie.

Willeke heeft de klus dan ook meer dan uitstekend gedaan. Ze werd in onze organisatie op handen gedragen. Ook haar inbreng in het directieoverleg was heel prettig.

Willeke heeft op een verfrissende manier de school en onze organisatie een spiegel voorgehouden en veranderingen in gang gezet.

Haar verfrissende kijk van buitenaf heeft bovendien geleid tot coachingsgesprekken met enkele directeuren. Schooldirecteuren ervaren een behoorlijke werkdruk en hebben samen met Willeke de eigen manier van werken tegen het licht gehouden onder het mom van ‘doe je de juiste dingen en hoe zou je je werk anders kunnen organiseren’. De directeuren hebben de ondersteuning van Willeke als heel waardevol ervaren.