Home / portfolio / Vernieuwbouw RSG Slingerbos

Kenmerken
  • voortgezet onderwijs
  • 2.400 leerlingen
  • 10.000 m2 bvo
  • start januari 2012
  • gereed oktober 2014
Vernieuwbouw RSG Slingerbos

Ons schoolgebouw is volledig verbouwd en gerenoveerd, terwijl al die tijd het onderwijs gewoon is doorgegaan. Het was dan ook logistiek en organisatorisch een flinke uitdaging, zowel voor de leerlingen en de medewerkers als voor de bouwers.

De adviseurs van PentaRho hebben ons vanaf de planvorming tot aan de realisatie met raad en daad bijgestaan. Ze werken vakkundig en zijn zeer toegankelijk. Als onderwijsorganisatie mis je bij zo’n grootschalige verbouwing de benodigde expertise. De adviseurs van PentaRho waren te allen tijde voor ons bereikbaar.

In relatief korte tijd is ons gebouw getransformeerd van een donkere jaren ’70 school naar een kleurrijke, inspirerende en transparante leeromgeving. Een gebouw waar het weer goed toeven is!

Ondanks de groei van het aantal leerlingen is door de verbouwing veel meer rust in de school gekomen door o.a. de open leerpleinen, ruime gangen, lichtinval en een mooie aula in het hart van de school. De ‘vernieuwbouw’ is gerealiseerd met doorgedecentraliseerde gelden. Belangrijk is dat PentaRho ook scherp is geweest op de financiën, aangezien wij als publieke organisatie elke euro willen en moeten verantwoorden.