Home / portfolio / To be continued – exploitatie en beheer kulturhusen, dorpshuizen en mfa’s

Kenmerken
  • beheer en exploitatie
  • dorpshuizen, mfa’s, kulturhusen
  • start oktober 2014
  • gereed mei 2015
To be continued – exploitatie en beheer kulturhusen, dorpshuizen en mfa’s

In Overijssel ondersteunt het project To be continued maatschappelijk accommodaties zoals kulturhusen, dorpshuizen en mfa’s, waarvan de exploitatie is vastgelopen. Het doel van het project is de exploitatie weer op de rit te krijgen.  Stimuland coördineert het project en wij hebben Bert Kampman van PentaRho gevraagd ons te helpen bij de coaching van een aantal organisaties.

De organisaties in het project hadden organisatorische of financiële problemen en soms stond de continuïteit onder druk. Het grootste probleem bij maatschappelijk vastgoed is dat er vaak grote adviesbureaus betrokken zijn bij de ontwikkeling met onvoldoende feeling met de dagelijkse praktijk. De zaken zijn vaak te rooskleurig voorgesteld.

Met zijn financiële kennis en prettige persoonlijkheid heeft Bert een belangrijke bijdrage geleverd aan het weer op de rit krijgen van een aantal noodlijdende kulturhusen en mfa’s.

Bert heeft in gesprekken met bestuurders en beheerders doorgevraagd waar het mis gaat en de onderste steen boven gekregen. Hij staat dicht bij de realiteit en streeft altijd naar een werkbare en duurzame oplossing. Bovendien is Bert gewoon een fijne man om mee te werken. Hij is heel relaxed en komt zijn afspraken altijd na.

Update maart 2017: bekijk nu het filmpje van Stimuland met tips van Bert over hoe om te gaan met sociaal maatschappelijk vastgoed.