Home / portfolio / Programma van Eisen Wolfert Lansing (PRO)

Kenmerken
  • voortgezet onderwijs
  • 5884 m2 (excl. LO)
  • meerdere functies
  • start februari 2016
  • gereed oktober 2016
Programma van Eisen Wolfert Lansing (PRO)

Wolfert PRO is in 2009 van start gegaan als nieuwe vmbo school in de gemeente Lansingerland. Sinds die tijd zijn we gehuisvest in een semi-permanent gebouw. In 2018 willen we onze intrek nemen in een nieuw schoolgebouw en PentaRho heeft samen met een werkgroep binnen de school het ruimtelijk functioneel programma van eisen opgesteld.

In korte tijd is een breed gedragen programma van eisen opgesteld. De adviseurs van PentaRho nemen de lead daar waar nodig en zijn flexibel als het proces even vertraagd moet worden. Ze bereiden alles goed voor en communiceren helder.

Het doel is natuurlijk om tot een schoolgebouw te komen waar het team en de leerlingen zich prettig voelen. Een gebouw dat aansluit bij onze visie op onderwijs. De adviseurs van PentaRho gebruiken allerlei verschillende werkvormen om het team erbij te betrekken. Er zijn onder andere brainstormsessies geweest en we hebben scholen bezocht. PentaRho realiseert zich bovendien heel goed dat wij niet dagelijks met scholen bouwen bezig zijn. Ze zijn in staat om het heel ‘klein’ te maken. Hierdoor blijft het voor iedereen behapbaar.