Geslaagde expertmeeting over het realiseren van een IKC

Op woensdag 25 september organiseerde PentaRho een expertmeeting over hoe je als schoolbestuur en gemeente een Integraal Kindcentrum realiseert. Vertegenwoordigers van gemeenten en schoolbesturen gingen met elkaar in discussie over het nut van een IKC en de rol van de gemeente daarin.

Financiering

Bij gemeenten neemt de maatschappelijke druk om een standpunt in te nemen over de financiering en verhuur van ruimten van de kinderopvang toe. Steeds meer scholen willen zich ontwikkelen tot IKC. Bij nieuwbouw is een IKC waarin zowel een school als een kinderopvangorganisatie is gehuisvest doorgaans de standaard. Maar hoe financier je de huisvesting van een IKC? En wat betekent dit voor het eigendom?

Financieringsmogelijkheden

Aan de hand van vier modellen lichtte Carolien van der Velden toe welke financieringsmogelijkheden er zijn voor de huisvesting van het IKC en hoe je het eigendom vervolgens organiseert.

Presentatie ontvangen of meer informatie?

Wil je de presentatie van de expertmeeting ontvangen of wil je meer informatie over hoe je als schoolbestuur en gemeente een Integraal Kindcentrum realiseert? Neem contact op met het secretariaat.